یکی از نخستین مواد قابل دسترس و فراوان در طبیعت همان چوب است. چوب ترموود نوعی چوب طبیعی بوده که ساختار سلولی آن از طریق پروسه حرارت دهی تغییر می یابد. بنابراین جایگزین مناسب و به صرفه ای برای چوب های اشباع شده به شمار می رود و هیچ صدمه ای به محیط زیست وارد نمی کند. البته مقاوم بودن در برابر قارچ و پوسیدگی، عایق مناسب، ایجاد ترک کمتر و استحکام بالا از ویژگی های این نوع چوب می باشد.
فهرست مطالب
نمای ترموود در واقع نوعی نمای خارجی بوده که در طراحی و ساخت آن از این چوب استفاده می شود. این نوع چوب از طریق یک فرآیند روغنی و حرارتی در برابر پوسیدگی، حشرات، آتاب و رطوبت به مقاومت بیشتری دست پیدا می کند. همچنین نمای مدنظر با استفاده از تخته های چوبی ترمو در اندازه های مختلف ساخته می شود. البته برش دهی این نوع چوب در سایزهای متعدد و اتصال آنها به یکدیگر ظاهری جذاب و در عین حال طبیعی به سازه می بخشد. سپس با افزایش مقاومت سازه در برابر عوامل طبیعی به یکی از مصالح پرطرفدار در نمای خارجی ساختمان های اداری، مسکونی و ویلاها تبدیل شده است.
حرارت دهی چوب ترموود جهت افزایش و بهبود کیفیت آن را نمی توان جزء یافته های این نسل دانست و قدمت آن به دوران باستان باز می گردد. پس این روش زیر مجموعه روش های طبیعی جهت افزایش استحکام و کیفیت چوب ترموود محسوب می شود. بنابراین امروزه این فرآیند با کنترل لحظه ای حرارت، به نحوی موثر تر و بازدهی هر چه بیشتر صورت می گیرد. حال جهت آغاز فرآیند ساخت باید با کمک بخار آب و حذف اکسیژن، چوب را به دمای 185-215 درجه سانتی گراد رساند. البته در این فرآیند از هیچ ماده شیمیایی استفاده نشده که محصول نهایی کاملا طبیعی تولید می گردد.
جهت تولید چوب ترموود باید با انواع چوب و درجه حرارت آنها آشنا شد. زیرا هر نوع چوب بسته به جنس آن به مقدار حرارت و مدت زمان خاصی نیاز دارد و کنترل و دقت جزء فاکتورهای خیلی مهم در این فرآیند به شمار می رود. البته ترموها در دو دسته کلی ترمو-D (بادوام) و ترمو-S (مستحکم) تقسیم می شوند. همچنین درجه بندی این نوع چوب مطابق استاندارد از عدد 1 شروع شده و به عدد 5 ختم می گردد. بنابراین ترمو-S با استحکام خوب و ظاهر زیبا درجه 3 را به خود اختصاص داده است. ولی ترمو-D با دوام تر بوده و در برابر موریانه ها و قارچ ها مقاوم تر است که درجه کیفی آن 1-2 می باشد. ناگفته نماند ترمو درجه 1 بسته به شرایط نگهداری و درجه رطوبت تقریبا 25 سال دوام دارد.
رنگ آمیزی چوب ترموود و چوب طبیعی در بعضی از مراحل متفاوت بوده و در سه بخش سنباده زنی، رنگ آمیزی و لاک محافظ دسته بندی می شود.
سنباده زنی
جهت رنگ آمیزی بهتر چوب ترموود باید سطح آن را صاف و صیقلی کرد. زیرا یکی از اصول رنگ آمیزی چوب همان صاف کردن سطح آن است که با استفاده از سنباده مناسب ممکن می گردد. البته استفاده از سنباده به میزان زبری چوب بستگی دارد.
رنگ آمیزی
بعد از سنباده زنی باید رنگ مورد نظر را انتخاب نمود. البته دستورالعمل رنگ روی قوطی درج شده است. پس با استفاده از وسایل تنظیف، اسفنج و قلم پروسه رنگ آمیزی آغاز می گردد.
لاک محافظ
رنگ های مورد استفاده برای رنگ آمیزی چوب ترموود به تنهایی از سطح مدنظر در مقابل اشعه UV محافظ نمی کند. پس با کمک لاک محافظ می توان طول عمر چوب ترمو را افزایش داد.
این نوع چوب از کاربردهای مختلفی از جمله ساخت آلاچیق، نمای ساختمان، درب و پنجره، پله، سایبان و … برخوردار می باشد. قطعا دلیل استفاده زیاد از چوب ترمو را می توان به مزایای بیشمار آن اختصاص داد که موارد زیر را در بر می گیرد.
WhatsApp us